Somrig potatissallad
Ingredienser 4 portioner:
6-8 kalla kokta potatisar
1/2 gul eller röd paprika
10 cm. gurka
1 tomat
1/4 galiamelon
1/3 rödlök
1 avocado
125 g. sockerärtor
Valfri mängd isberg- eller ruccolasallad
Dressing:
2 msk olivolja
2 msk vit balsamvinäger
0,5 tsk italiensk salladskrydda
1. Tärna potatisen och skär resten av ingredienserna i lagom stora bitar.
2. Blanda ihop i en stor skål.
3. Rör ihop dressingen och häll över potatissalladen. Blanda.
Servera gärna på buffébordet till kallskuret kött eller till grillade kycklingfiléer, gris- eller nötkött.
Rosasås
Ingredienser 4-6 portioner:
2 dl valfri creme fraiche
2 msk valfri majonnäs
1-2 msk chilisås
1 tsk Curry
Salt
Peppar
1. Blanda alla ingredienser.
2. Krydda efter smak.
Passar perfekt till alla tänkbara sallader, kyckling-, fisk och kötträtter.
Bulgur med rostade grönsaker
Ingredienser 4 portioner:
2 dl okokt bulgur
1-2 gula paprikor
1 rödlök
2 morötter
50 g. ruccola
1 msk valfri olja
Salt
Peppar
1. Sätt på ugnen på 200 grader.
2.Koka bulguren enligt anvisningarna, gärna med en grönsaksbuljong i.
3. Hacka paprikan, rödlöken och morötterna i små stavar/skivor och lägg på en plåt. Ringla/spraya olja över, salta och peppra efter smak och sätt in i ugnen i ca. 15 minuter eller tills de är mjuka och har fått lite färg.
4. När bulguren och grönsakerna är färdiga är det bara att blanda ihop allt med ruccolan.
Servera gärna till grillade kycklingfiléer, gris- eller nötkött.