Färskpotatissallad
Publicerat 2009-05-11 klockan 13:52:04
Potatis
♥ Kommentarer (0) ♥ Permalink
Ingredienser 4 portioner:
1 kg potatis
1 dl olivolja
2 msk vit balsamvinäger
2 tsk fransk senap
grovmalen svartpeppar
1 knippa salladslök eller 1 röd lök
2 msk hackad gräslök
1. Koka potatisen med skalet på, eller om det är en fast sort så skalas och tärnas den i stora bitar (det går snabbare, men då får man passa så att den inte kokar sönder).
2. Blanda olivolja, vinäger, senap och kryddor.
3. Ånga av potatisen, skala och tärna den.
4. Häll dressingen över den varma potatisen och blanda väl.
5. Skär salladslöken eller hacka rödlöken fint. Vänd ner löken i potatisen och servera salladen varm.
Servera gärna på buffébordet till kallskuret kött eller till grillade kycklingfiléer, gris- eller nötkött.
Kommentarer
Trackback