Inbakad fläskfilé med vitlöksost
Ingredienser 4 portioner:
600 gram fläskfile
1 msk smör
1½ tsk salt
svart- eller vitpeppar
2-3 plattor fryst smördeg
1 ask vitlöksost (tex Boursin)
1 ägg till pensling
1. Tina smördegsplattorna. Lägg dem lite omlott och kavla ut till en stor sammanhängande platta.
2. Putsa fläskfilén och ta bort alla hinnor. Skär ca 1 cm tjocka skivor och platta till dem lite med handen.
3. Stek dem på båda sidorna och krydda med salt och peppar.
4. Ställ fläskfiléskivorna på högkant och bred vitlöksost emellan och eventuellt runtom. Lägg hela filén på degplattan och rulla ihop till ett paket.
5. Lägg paketet med skarven nedåt på en plåt eller form klädd med bakplåtspapper.
6. Pensla med uppvispat ägg och gratinera i nedre delen av ugnen i 225 grader i ca 30 minuter.
Servera med t ex. en passande potatisrätt.