Hasselbackspotatis
Publicerat 2009-05-11 klockan 13:50:48
Potatis
♥ Kommentarer (0) ♥ Permalink
Ingredienser 4 portioner:
8-12 potatisar
4 msk smör
1 tsk salt
2 msk ströbröd
1. Skala potatisen och skär tunna skivor i den. (Inte helt igenom, den ska hänga ihop nertill). Tips: Lägg potatisen utanför kanten på en skärbräda och skär med kniven tills det tar stopp mot skärbrädan.
2. Bryn hälften av smöret i en liten långpanna och lägg sedan i potatisen. Fördela resten av smöret i klickar ovanpå potatisarna eller använd flytande margarin och pensla på det.
3. Strö på salt och stek i mitten av ugnen i 250 grader i ca 40 min.
4. Häll smöret som finns i långpannan över potatisen lite då och då under gräddningstiden.
5. Strö över ströbrödet efter halva tiden.
Kommentarer
Trackback